Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Rennoin askelin Naisten Kympille: ”Kävelijästä juoksijaksi kahdeksassa viikossa”

Juoksuliike ja Naisten Kymppi aloittavat yhteistyön, jonka myötä Juoksuliike järjestää Helsingissä erityisesti Naisten Kympin osallistujille suunnatun Juoksukoulu Startin. 

Juoksuliike järjestää matalan kynnyksen treenitoimintaa, jossa yhdistyvät sujuvasti leppoisa liikkuminen ja huipputason juoksuvalmennus. Juoksuliikkeen sisällöt ja arvomaailma istahtavat täydellisesti myös Naisten Kympin toimintaan, jonka päätavoitteena on rento hauskanpito liikunnan merkeissä.

Kahdeksan viikon mittainen Juoksukoulu Startti alkaa Valo-talolla (Pasila, Radiokatu 20) järjestettävällä avausluennolla torstaina 23.3. kello 18.00 ja päättyy 20.-21.5. järjestettävään Naisten Kymppi-tapahtumaviikonloppuun. Ilmoittaudu tästä.

Startti-kurssi sisältää viisi luentoa/teemaharjoitusta juoksun eri osa-alueista, viikoittaiset yhteistreenit joka torstai ja lisäksi viisi rentoa yhteislenkkiä kevätsunnuntaisin. Kurssin hinta on 99 euroa, ja bonuksena kaikille osallistujille tarjotaan myös alennuskoodi Naisten Kympille.

– Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin jo vähän juosseillekin. Treenit tehdään useissa tasoryhmissä, eikä ketään jätetä yksin. Kurssin sisältöjä on hierottu vuosia, ja kurssimateriaalit on testattu toimiviksi jo sadoilla juoksijoilla. Naisten Kympille osallistuu perinteisesti runsaasti kävelijöitä. Mikäli jonkunlainen peruskunto on olemassa, lupaamme tehdä kävelijöistä juoksijoita kahdeksassa viikossa, Juoksuliikkeen Riku Saari kertoo.
 

”Aloittaa voi vaikka kävellen”


Saaren mukaan kunto kasvaa nopeasti, kunhan harjoittelun aloittaa maltilla.

– Aloittelijoiden yleisin virhe on aloittaa aivan liian kovaa, olen itsekin syyllistynyt siihen. Startti-kurssilla aloitetaan hyvin kevyesti, jotta vältytään turhilta vammoilta ja elimistö tottuu uusiin ärsykkeisiin. Aloittaa voi vaikka kävellen, joten mitään osallistumiskynnystä ei oikeasti ole. Kaverit työpaikalta mukaan, jos ei yksin uskalla tulla, Saari rohkaisee.

Helsingissä järjestettävän kurssin vetää kokenut juoksuvalmentaja Alexandra Kral-Leszczynski. Axu lupaa kevääksi rentoa, mutta ammattitaitoista meininkiä.

– Treenin pitää olla päivän kiva juttu, leppoisa piristysruiske arjen suorittamisen keskellä. Uskon siihen, että kun on kivaa, liikkuu automaattisesti enemmän ja kehittyy sitä kautta huomaamattaan. Rennosta ilmapiiristä huolimatta Juoksuliikettä ei pyöritetä mututuntumalla, vaan meillä on käytössä SUL:n huippujen kehittämät sertifioidut valmennusmateriaalit. Startti-kurssin avulla jokainen saa taatusti rutkasti uutta tietotaitoa ja virtaa omaan entistä urheilullisempaan arkeensa, Axu kertoo. 

– Lähdemme liikkeelle leppoisasti ja etenemme järjestelmällisesti kohti onnistunutta suoritusta Naisten Kympillä. Porukan tuki ja yhteishenki auttaa eteenpäin, ja lupaan myös itse tsempata kaikkia. Ketään ei katsota pahalla, ja jos joku ei heti alussa jaksa, silloin tietenkin tuetaan ja kannustetaan entistä enemmän, Axu kannustaa.

Myös Naisten Kympin toimitusjohtaja Karoliina Ylösjoki on iloinen uudesta yhteistyöstä, jonka hän toivoo rohkaisevan uusia osallistujia ylittämään omia rajojaan hyvässä jengissä ja hymyssä suin.

– Startti-kurssi on mahtava tilaisuus naisille, jotka ovat salaa haaveilleet juoksukoulusta, mutta eivät ole kehdanneet osallistua. Juoksuliikkeen vetäjät ovat todella ammattitaitoisia, mutta myös erittäin mukavia ja erityisen vihkiytyneitä pitämään huolta myös porukan jälkijoukoista. Tähän juoksukouluun voit todella tulla sellaisena kuin olet. Axu on aivan mahtava persoona, tosi innostava! Nyt rohkeasti kaikki halukkaat mukaan, sillä tästä ei enää kynnys madallu ja juoksukuntoon pääseminen helpotu, Ylösjoki iloitsee.

Ilmoittaudu mukaan täällä. 

Kysyttävää?: info@juoksuliike.fi

Seuraa meitä somessa: @Juoksuliike ja @Naistenkymppi