Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksuliike jamaikalaisten avuksi - Usain Bolt harjoittelee jo Suomessa

Juoksuliike vahvistuu perjantaista 1.4. alkaen kovatasoisella olympiavoittajalla, kun maailman paras pikajuoksija Usain Bolt liittyy mukaan Juoksuliikkeen toimintaan.

Jamaikalainen Bolt on voittanut urallaan kaiken, mutta hänen valmentajansa Rion olympialaisia varten suunnittelema harjoitusohjelma ei ole tuottanut toivottuja tuloksia.

- Masennuin jo viime vuoden puolella. Harjoittelu ei luistanut, kun yritin samaan aikaan miettiä, mihin käyttäisin kaikki sponsorirahani. Kun sain siihen päälle vielä valtavia palkintorahoja, ne veivät elämäniloni.

- Hukkasin aidon rakkauteni juoksemiseen, Bolt kertoo helsinkiläisen urheiluhallin uumenissa kyyneliä silmäkulmastaan pyyhkien.

Kun sana Juoksuliikkeestä kiiri viime viikolla Jamaikalle, lopettamissuunnitelmiin tuli täyskäännös. Suomen Urheiluliiton suunnittelemien Juoksukoulujen sisällöt tekivät jamaikalaiseen suuren vaikutuksen heti ensisilmäyksellä.

- Kun kuulin Juoksuliikkeestä, tajusin heti, että minulla on vielä yksi askel ottamatta.

- Meilllä Jamaikalla ei ole mitään Juoksuliikkeen kaltaista toimintaa tai asennetta. Juoksuliike on uskomaton ilmiö, movement, pitkänhuiskea kiituri kuvailee leveällä jamaikanenglannilla nyt jo kädet vapautuneemmin viuhuen.

Perjantaina 1.4. Bolt osallistuu ensimmäistä kertaa Juoksuliikkeen kello 12 alkaviin yhteistreeneihin Myllypuron Liikuntamyllyssä. Jamaikalainen uskoo, että Juoksuliike auttaa jamaikalaisia menestymään tulevan kesän olympialaisissa.

– Aion tuoda koko Jamaikan olympiajoukkueen eri puolille Suomea Juoksuliikkeen Juoksukouluihin. Se on ainoa tapa, jolla voimme menestyä Rion olympialaisissa, Bolt hehkuttaa.

Lopuksi Bolt poseeraa vielä kuuluisassa salama-asennossaan. 

– Tietenkin. Olen niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, että teen ihan mitä tahansa haluatte.

Ilmoittaudu Boltin (tai ainakin monen muun) seuraksi Startti-kursseille täältä.