Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Seppo juoksi polkuja jo 70-luvulla: "Jalat menivät vaan, eikä tarvinnut miettiä mitään"

Oululainen Seppo Karjalainen, 61, juoksi nykyisin kovin suosittuja polkuja jo 70-luvulla, tosin eri syystä kuin nykypäivän trendikkäimmät juoksuharrastajat, sillä tuohon aikaan pururatoja ei vielä ollut.

– Silloin mentiin pitkiäkin lenkkejä metsäpoluilla. Jalat menivät vaan, eikä tarvinnut miettiä mitään. Sauvakävelyä me harrastimme jo 60-luvulla, kun juoksimme suksisauvojen kanssa ympäri kylää, Seppo muistelee.

Koko ikänsä liikuntaa harrastanut Seppo on käsityöläinen ja työskentelee lasinpuhallusalalla. On työskennellyt 15-vuotiaasta saakka. Myös liikunta on ollut aina osa arkea. Oulussa järjestetään Hyvän Kunnon Kierros-liikuntatapahtuma, johon Seppo osallistui jo 80-luvulla.

- Siellä oli tapahtumina Oulujokiajot, Terwahiihto, Oulujuoksu, maratonluistelu ja uinti. Joka vuodenajalle oli joku tavoite, ja aina pääsi treenaamaan jotain uutta lajia.

- Aikanaan alle parikymppisen juoksin paljonkin. Kaverin kanssa harrastettiin  myös nyrkkeilyä, juoksu on aina välillä putkahdellut esiin. Viime keväänä liityin mukaan Juoksuliikkeeseen.

Kohti Terwamaratonia

Pääosin yksin työskentelevä Seppo kertoo sosiaalisen urheiluporukan olevan tärkeä osa arkea. Ensi kevään tavoitteena on toukokuussa juostava Terwamaratonin puolikas. Kaksi salitreeniä ja neljä juoksuharjoitusta viikossa pitävät Sepon kiireisenä.

– Välillä meinaan luistaa varsinkin noista ylimääräisistä treeneistä, mutta näissä Juoksuliikkeen Yhteistreeneissä on niin hyvä ilmapiiri ja hyvät vetäjät, että niistä en kovin helposti luovu.

- Olen myös oppinut aika paljon sellaisia asioita, mitä ei ole aiemmin tulut mieleen, esimerkiksi koordinaatioharjoitukset. Venyttelyt olen oppinut jo kuntosalilla, mutta yllättävän paljon kaikenlaista hyppelyä ja muuta tähän lajiin liittyy.

Oulun syksyn juoksukoulut alkavat jo ensi maanantaina 5.9. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Kaikki syksyn treenit täällä.