Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Liminka mukaan toimintaan: "Juoksuliikkeessä on yhtenäisyyttä"

Juoksuliikkeen tavoitteena on luoda yhteisöllistä ja innostavaa juoksuliikettä Suomen jokaiselle paikkakunnalle. Limingassa toimintaa järjestää Limingan Niittomiehet, jonka valmentaja Jorma Jokela on innossaan Juoksuliikkeen tuomista uusista mahdollisuuksista.

– Juoksuliikkeessä on sellaista yhtenäisyyttä, joka mahdollistaa helposti kaikenkuntoisten ja -tasoisten harjoittelun yhtä aikaa. Tämähän on lopulta hyvin yksinkertaista. Maanantaisin kello 18.00 alkavat treenit, jotka mahdollistavat koko perheen yhteisen juoksuhetken kävelyryhmistä kilpajuoksijoihin, Jokela kuvailee.

Parhaimmillaan Juoksuliikkeen yhteislenkeille on osallistunut yhtä aikaa yli 150 ihmistä. Limingan osallistujamäärien suhteen Jokela lähtee liikkeelle hieman maltillisemmin odotuksin.

– Jos yksi tulee, niin ollaan tyytyväisiä. Jos kaksi tulee, niin se on jo tosi hyvä. Tältä tasolta kun lähtee, niin ei kovin korkealta putoa, mies naurahtaa.

Voit ilmoittautua mukaan tästä.
 

Juoksuliikettä keskelle kylää

Toimintaan voi tutustua ilmaiseksi ensi lauantaina 1.10. kello 15.00 Sarvela-salissa (Linnukkatie 5) järjestettävällä juoksuaiheisella avausluennolla. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki juoksusta kiinnostuneet. Luennon vetää moninkertainen estejuoksun Suomen mestari ja kokenut juoksuvalmentaja Janne Ukonmaanaho.

– Jannella on takanaan pitkä ja menestyksekäs juoksu-ura. Hänen persoonansa tuo koko lajiin hieman uudenlaista kulmaa ja rennompaa meininkiä, Jokela kiittelee.

Noin tunnin mittaisen luennon jälkeen ohjelmassa on läheisessä puistossa tehtävä rento juoksuharjoitus. Puistossa sijaitseva Hannu Krankan patsas toimii maamerkkinä ja kokoontumispaikkana myös jatkossa.

–  Harjoittelupuitteet ovat loistavat. Puistossa on kahdeksikon muotoinen lenkki, jossa voimme tehdä syksyn mittaan monenlaisia harjoituksia. Eiköhän se ole kunnankin intresseissä, että puistoa käytetään, Jokela tuumii.

Kyllä on. Kunnanjohtaja Pekka Rajalan mukaan liminkalaisia halutaan kannustaa liikkumaan, joten kaikki asukkaita aktivoivat toimijat ovat tervetullut lisä kuntalaisten arkeen. Kalenterin vilkaisun jälkeen kunnanjohtaja lupautui itsekin mukaan hikoilemaan lauantaina.

– Ainakin kävellä lupaan, Rintala sanoi.

Vauhtia moneen tarpeeseen

Helpoin tapa aloittaa juoksuharrastus on erityisesti aloittelijoille suunnattu yhdeksän viikon Startti-kurssi, jossa voi aloittaa myös kävellen. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kurssi sisältää viisi luentoa liikkumisen eri teemoista kuten juoksutekniikasta, vammojen ennaltaehkäisystä ja liikkujan ravinnosta. Kokeneemmille juoksijoille on tarjolla ohjattuja Vauhtitreenejä eli vauhtikestävyysharjoituksia tai rennompia tasavauhtisia lenkkiryhmiä. 

– Meillä on varsin hyvätasoisia kilpanuoria, mutta jos ajattelee, miten he ovat toimintaan tulleet mukaan, niin siitähän se aina lähtee, että ensin tullaan kevyesti kokeilemaan. Sitten he itse hoksivat, että tämähän on kivaa. 

– Sama koskee myös aikuisia. Tässä uudessa toiminnassa tavoittelemme yhtä lailla sitä, että ensimmäinen kokemus olisi kaikille positiivinen. Tarkoituksena ei ole lähteä liikkeelle kilpailullisesta näkökulmasta, Jokela kuvailee.

Ilmoittaudu mukaan: http://juoksuliike.fi/paikkakunnat/liminka