Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksuliikkeen ydin: ”Kun on kivaa, liikkuu automaattisesti enemmän”

Ympäri Suomen toimiva Juoksuliike vahvistuu myös Helsingissä, kun Alexandra Kral-Leszczynski liittyy mukaan valmennustiimiin. Axu on entinen hyvin menestynyt taitoluistelija ja nykyinen aktiivijuoksija, jolla riittää energiaa runsain mitoin jaettavaksi myös muille.

Jaxuaxunakin tunnettu tehopakkaus on vetänyt useita juoksukouluja ja yhteislenkkejä, pitää yrityksille suosittuja tyky-päiviä, ohjaa treenejä pienryhmille ja toimii jäniksenä erilaisissa juoksutapahtumissa. Aina iloinen Axu on monelle tuttu myös TV:stä, joten Axun osaamista hyödynnetään tulevaisuudessa valmennustyön lisäksi myös Juoksuliikkeen oheissisällöissä.

- Olen saanut kiivetä palkintokorokkeelle itse jo niin monta kertaa, että saan nykyään huomattavasti enemmän hyvää mieltä voidessani kannustaa toiset ylittämään itsensä, kuin jos harjoittelisin itse omilla äärirajoillani voidakseni parantaa omia ennätyksiäni.

- Ymmärrän hyvin ihmisten kiireen ja arkirumban tuomat haasteet. Oman urheilijataustani kautta osaan kuitenkin yhdistää arjen tiukat aikataulut ja urheilullisen elämäntavan vaivatta. Haluan ihmisten unohtavan suorittamisen ja löytävän aidon liikunnan riemun.

"oma persoona ja huippukonsepti"

Axu vetää keväällä 2017 Helsingin Keskuspuiston maastoissa aloittelijoille suunnatun kahdeksan viikon Juoksukoulu Startti-kurssin, jonka lisäksi Helsingissä ja Espoossa järjestetään kokeneemille juoksijoille viikoittaisia vauhtikestävyystreenejä. Axun tavoitteena on huolehtia siitä, että jokainen juoksukoululainen lähtee kotiin virkeämpänä kuin mitä tullessaan oli.

- Liikunnan pitää olla iloinen asia, joka antaa energiaa arkeen - ei pakkopulla, joka imee meistä vähätkin virrat. Toivon, että kurssini käymällä jokainen osallistuja hoksaa, miten paljon lisäenergiaa liikunnasta voi saada. Treenin pitäisi olla päivän kiva juttu, leppoisa piristysruiske arjen suorittamisen keskellä. Eikä tämä ole niin vakavaa, elämää vaan.

- Juoksuliikkeellä on sama elämänfilosofia kuin minullakin; haluan tehdä asioita ilon kautta. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö voisi olla tavoitteita tai etteikö haluaisi mennä kovaa. Uskon vain siihen, että kun on kivaa, liikkuu automaattisesti enemmän ja kehittyy sitä kautta huomaamattaan.

Entisenä huippu-urheilijana Axu tiedostaa myös sen, ettei huipputuloksia saada ilman huipputason tietotaitoa.

- Yksi iso syy miksi itse hyppäsin mukaan Juoksuliikkeeseen on fakta, ettei tätä hommaa pyöritetä rennosta ilmapiiristä huolimatta mututuntumalla, vaan meillä on käytössä SUL:n huippujen kehittämät sertifioidut valmennusmateriaalit. Vaikka jokainen Juoksuliikkeen valmentaja tekee hommaa omalla persoonallaan ja sydämellään, kaikki perustuu faktoihin ja samaan huippuvalmentajien sekä maajoukkuetason urheilijoiden luomaan Juoksuliike-konseptiin.

- Tämän kokonaisuuden avulla jokaikinen saa taatusti rutkasti uutta tietotaitoa ja virtaa omaan entistä urheilullisempaan arkeensa. Leppoisasti lähdetään ja edetään järjestelmällisesti kohti jokaisen omia tavoitteita – mitä ikinä ne sitten ovatkaan. Ryhmä kannustaa ja lupaan tsempata kaikkia. Ketään ei katsota pahalla jos ei jaksa, vaan päinvastoin kannustetaan entistä enemmän!

Kaikki kevään treenit täällä.