Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksuliikkeen Vauhtitreeneistä voimaa Jukolan "hulluun lopputykitykseen"

Oululaisella Elina Sillanpäällä on pitkä suunnistustausta, mutta omatoimiset harjoitukset eivät tuottaneet kehitystä. Siksi hän liittyi keväällä mukaan Juoksuliikkeen Yhteistreeneihin Oulussa.

– Olen itseoppinut lenkkeilijä ja harrastanut suunnistusta vuodesta 1994. Lenkkeilen paljon metsässä, Sillanpää kertoo.

–Aiemmin juoksin tasavauhtisia ja samanpituisia lenkkejä, jotka eivät kehittäneet. Juokseminen ei tuntunut ikinä helpolta. Nyt asiat ovat toisin.

Jo muutamassa kuukaudessa juoksukuntoon on tullut valtava kehitysharppaus.

- Tekniikkavinkit ovat tehneet juoksemisestani helpompaa. Kevään vauhtikestävyystreenien ansiosta uskallan myös juosta kovempaa. Samalla on lisääntynyt luottamus omaan jaksamiseen hitaamillakin lenkeillä, Sillanpää kehuu kevään treenejä.

Vaikka tekniikkaopit ovat tärkeitä, myös yhteisöllä on oma painoarvonsa.

– Treeneissä on käynyt myös pari muuta suunnistajaäitiä. Ei tule jäätyä pois, kun porukalla tehdään. Toki olen muidenkin kanssa ystävystynyt. Eihän kavereita voi olla koskaan liikaa, hän pohtii.

– Nämä treenit ovat minulle todella tärkeitä, sekä henkisesti että fyysisesti. 

Tulevana viikonloppuna Sillanpää osallistuu SK Pohjantähden väreissä maan suurimpaan suunnistustapahtumaan, Jukolan viestiin. Kisaviikonloppu on ollut koko perheen yhteinen perinne jo vuodesta 1996 lähtien.

- Ainoa poikkeus oli vuosi 2003, kun olin juuri synnyttänyt. Kevään treenien ansiosta tiedän, että jaksan ja uskallan juosta kovempaa. Odotan, että seitsemän kilometrin metsätaipaleen jälkeen vauhtia riittää vielä maalisuoran hulluun lopputykitykseenkin.