Tänäänkin on hyvä päivä juosta.

Juoksuliike on ihmistä varten: "Sinut kuullaan ja nähdään"

Ympäri Suomea pian nelinumeroista määrää ihmisiä liikuttava Juoksuliike sai alkunsa Porvoosta muutama vuosi takaperin. Yksi ensimmäisiä mukaan tulleita on porvoolainen Anna-Lena Lindelöf-Rask (kuvassa keskellä), joka on ollut mukana Juoksuliikkeen toiminnassa pian neljä vuotta. 

- Hyvässä seurassa lähdettiin lenkkeilemään. Oma tavoitteeni silloin oli, että alan liikkumaan ja harrastamaan säännöllisesti liikuntaa. Se on toteutunut hyvin. Olen myös mukana apuohjaajana Juoksukoulujen keväisin ja syksyisin aloittavissa Kävellen liikkeelle-sauvakävelyryhmissä, Lindelöf-Rask kertoo.

Neljän vuoden aikana tapahtunut kehityskaari on lupaava.

- Aloittaessani tein vain lyhyitä lenkkejä, lähinnä sauvakävellen. Nyt harjoittelen puolimaratonille. Tavoitteena on päästä Helsinki City Runilla maaliin.

- Kun itse huomaa kehityksen, haluaa haastaa itseään. Porvoon toimintaa vetävä Perttu (Uotila) on hyvä houkuttelemaan eteenpäin ja antaa vinkkejä, mihin voitaisiin suunnata katseita, Lindelöf-Rask kiittelee.

Mikä sitten veti mukaan neljä vuotta sitten ja pitää edelleen mukana menossa? Luurin toisessa päässä on pitkään hiljaista.

- Vaikea kysymys, kuuluvat ensimmäiset sanat.

- Mukava porukka, tavataan säännöllisesti, tuntee olonsa kotoisaksi, kukaan ei ole parempi eikä huonompi. Vertaistukea, Lindelöf-Rask kuvailee.

Ilmaisista yhteislenkeistä Juoksuliikkeen erottaa se, että treenejä vetää ammattitaitoinen valmentaja, joka on tukena ja turvana huolehtimassa hallitusta harjoittelusta.

- Se oli minulle todella positiivinen ylätys, että kaikki saavat ohjausta. Olkoon sitten SM-tasolla tai tavallinen hikiliikkuja, niin kuitenkin sinulla on mahdolisuus keskustella jonkun kanssa, jolla on tietoa ja ammattitaitoa.

- Sinut kuullaan ja nähdään, Lindelöf-Rask kiittelee.
 
Sosiaalisen liikkumisen positiivisen viesti säteilee myös muuhun perheeseen, kun myös Lindelöf-Raskin teini-ikäinen tytär on mukana lenkeillä. 

- Olen saanut uusia kavereita ja yhdestä naisesta tullut hyvä ystäväkin, kyllä tämä luo kontakteja. Ihminen nukkuu ja kestää stressiäkin paremmin, kun kunto on parempi.

Olisiko jotain negatiivista?

- En keksi mitään, Lindelöf-Rask päättää.